គ្រឿងផ្សំ
សាច់កង្កែប ៥០០ ក្រាម, ម្រះ ១ ផ្លែ, ដើមខ្ទឹម ២ ដើម, មើមខ្ទឹមស ៣ កំពឹស, អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្រេចម៉ដ្ឋ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្សៅឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ, ស្រា ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ប្រេងល្ងកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និងម្សៅស៊ុបខ្នរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ។
វិធីធ្វើ
១- ពុះផ្លែម្រះជាពីរ ដោយខ្វេះស្នូល និងគ្រាប់ចេញ រួចហើយមួយចំហៀងត្រូវច្រៀកជា៣ ចម្រៀក និងហាន់ជាបន្ទះចំណិតស្ដើងៗ ទើបយកទៅស្រុសនិងទឹកក្ដៅ និង លាងទឹកត្រជាក់ជាចុង ( អានត...)
ភ្លាមឹកក្លាស្សេ
គ្រឿងផ្សំ
មឹកស្រស់ ៥០ ក្រាម, ប៉េងប៉ោះផ្លែតូចៗ ២៥ ក្រាម, ខ្ទឹមបារាំង ១ ភាគ ៤ ចំណិត, ដើមខ្ទឹម ១ ដើម ខ្ញី ២ បន្ទះ, ខ្ទឹមស ២ កំពឹស, ម្ទេសទុំ ១ ផ្លែ។
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ទឹកក្រូចឆ្មារ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងម្សៅស៊ុបខ្នរ ១ ស្លាប ( អានត...)
តុមយុំាបង្គា
គ្រឿងផ្សំ
បង្កា ៤០០ ក្រាម , ផ្សិតចំបើង ១៥០ ក្រាម, ប៉េងប៉ោះទុំ ១ ផ្លែង។
គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (១)
ខ្ទឹមស ១៥ ក្រាម, ខ្ញី ៣ បន្ទះ, ទឹក ៤ ចានចង្កឹះ, ខ្ទឹមក្រហម ២ កំពឹស, គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ គល់។
គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (២)
ម្ទេសប្លោកទុំ ១ ផ្លែ, ម្ទេសបូកគោ ១ ផ្លែ, ដើមខ្ទឹម ១ ដើម និងស្លឹកក្រូចសើច ៥ ( អានត...)
ស៊ុបគោក្ដៅ
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ (សាច់ត្រយូងចេក) ៤៥០ ក្រាម, ទឹក ៦ កែវ, ម្ទេសទុំ ១ផ្លែ, ខ្ញី ៦ បន្ទះ, ស្រាមួយស្លាបព្រាបាយ។
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
ម្រេចម៉ដ្ឋ ១ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ, ខ្ទឹមបារាំងហាន់ឲ្យម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាបាយ, អំបិល១ ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ, ដុំស៊ុបខ្នរ ១ដុំ, ជីរនាង ( អានត...)
ក្រពះជ្រូកឆាផ្សិតខ្មៅ
*គ្រឿងផ្សំ
ក្រពះជ្រូក ៣៧០ ក្រាម ផ្សិតខ្មៅ ១០០ ក្រាម ជីរនាងវង ៣ ត្រួយ។
*គ្រឿងបំពងយកក្លិនឈ្ងុយ
ខ្ញីបន្ទះ ២០ ក្រាម ម្ទេសប្លោកទុំមួយចំហៀង ខ្ទឹមបារាំង ៣០ ក្រាម។
*គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
ប្រេងល្ងខ្មៅ ២ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស៊ីអ៊ីវប្រេង ( អានត...)
No comments:
Post a Comment