Friday, January 7, 2011


គ្រឿង​ផ្សំ
សាច់​កង្កែប​ ៥០០​ ក្រាម, ម្រះ​ ១​ ផ្លែ, ដើម​ខ្ទឹម​ ២​ ដើម, មើម​ខ្ទឹម​ស​ ៣​ កំពឹស, អំបិល​ ១​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​ កន្លះ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ, ម្សៅ​ឆា​ ២​ ស្លាប​ព្រា​បាយ, ស្រា​ ១​ ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ, ប្រេង​ល្ង​កន្លះ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​ និង​ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ​ ១​ ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ។
វិធី​ធ្វើ
១- ពុះ​ផ្លែ​ម្រះ​ជា​ពីរ​ ដោយ​ខ្វេះ​ស្នូល​ និង​គ្រាប់​ចេញ​ រួច​ហើយ​មួយ​​ចំហៀង​ត្រូវ​ច្រៀក​ជា​៣​ ចម្រៀក​ និង​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ចំណិត​ស្ដើងៗ​ ទើប​យក​ទៅ​ស្រុស​និង​ទឹក​ក្ដៅ​ និង​ លាង​ទឹក​ត្រជាក់​ជា​ចុង​ ( អានត...)


ភ្លា​មឹក​ក្លាស្សេ


គ្រឿង​ផ្សំ​
មឹក​ស្រស់​ ៥០​ ក្រាម, ប៉េងប៉ោះ​ផ្លែ​តូចៗ​ ២៥​ ក្រាម, ខ្ទឹម​បារាំង​ ១​ ភាគ​ ៤​ ចំណិត, ដើម​ខ្ទឹម​ ១​ ដើម​ ខ្ញី​ ២​ បន្ទះ,​ ខ្ទឹម​ស​ ២​ កំពឹស, ម្ទេស​ទុំ​ ១​ ផ្លែ។
គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ
ទឹក​ត្រី​ ១​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​២​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ​ និង​ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ​ ១​​ ស្លាប ( អានត...)


តុមយុំា​បង្គា



គ្រឿង​ផ្សំ
បង្កា​ ៤០០​ ក្រាម , ផ្សិត​ចំបើង​ ១៥០​ ក្រាម, ប៉េងប៉ោះ​ទុំ​ ១​ ផ្លែង។
គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​ (១)
ខ្ទឹម​ស​ ១៥​ ក្រាម, ខ្ញី​ ៣​ បន្ទះ, ទឹក​ ៤​ ចាន​ចង្កឹះ​, ខ្ទឹម​ក្រហម​ ២​ កំពឹស, គល់​ស្លឹក​គ្រៃ​ ២​ គល់។
គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​ (២)
ម្ទេស​ប្លោក​ទុំ​ ១​ ផ្លែ, ម្ទេស​បូកគោ​ ១​ ផ្លែ, ដើម​ខ្ទឹម​ ១​ ដើម​ និង​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ ៥​ ( អានត...)


ស៊ុប​គោ​ក្ដៅ


គ្រឿង​ផ្សំ
សាច់​គោ​ (សាច់​ត្រយូង​ចេក)​ ៤៥០​ ក្រាម, ទឹក​ ៦​ កែវ, ម្ទេស​ទុំ​ ១​ផ្លែ, ខ្ញី​ ៦​ បន្ទះ, ស្រា​មួយ​ស្លាបព្រាបាយ។
គ្រឿង​ផ្សំ​​រសជាតិ
ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​ ១​ ចុង​ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ខ្ទឹម​បារាំង​ហាន់​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​ ១​​ស្លាបព្រាបាយ, អំបិល​១​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ​កន្លះ, ដុំ​ស៊ុប​ខ្នរ​ ១​ដុំ, ជីរនាង ( អានត...)


ក្រពះ​ជ្រូក​ឆា​ផ្សិត​ខ្មៅ


*គ្រឿង​ផ្សំ
ក្រពះ​ជ្រូក​ ៣៧០​ ក្រាម​ ផ្សិត​ខ្មៅ​ ១០០​ ក្រាម​ ជីរនាងវង​ ៣​ ត្រួយ។
*គ្រឿង​បំពង​យក​ក្លិន​ឈ្ងុយ
ខ្ញី​បន្ទះ​ ២០​ ក្រាម​ ម្ទេសប្លោក​ទុំ​មួយ​ចំហៀង​ ខ្ទឹម​បារាំង​ ៣០​ ក្រាម។
*គ្រឿង​ផ្សំ​រស​ជាតិ
ប្រេង​ល្ង​ខ្មៅ​ ២​ ស្លាបព្រាបាយ​ ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ប្រេង​ ( អានត...)

No comments:

Post a Comment