ស៊ុបគោក្ដៅ
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ (សាច់ត្រយូងចេក) ៤៥០ ក្រាម, ទឹក ៦ កែវ, ម្ទេសទុំ ១ផ្លែ, ខ្ញី ៦ បន្ទះ, ស្រាមួយស្លាបព្រាបាយ។
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
ម្រេចម៉ដ្ឋ ១ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ, ខ្ទឹមបារាំងហាន់ឲ្យម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាបាយ, អំបិល១ ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ, ដុំស៊ុបខ្នរ ១ដុំ, ជីរនាងវង (ហាន់ហើយ) ២ស្លាបព្រាបាយ។
វិធីធ្វើ
១- ហាន់សាច់គោជាបន្ទះក្រាស់ៗ
២- ចាក់គ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូលក្នុងឆ្នាំង ហើយស្ងោរទាល់តែទឹកពុះ ទើបបន្ថយភ្លើងបន្តិច ហើយរម្ងាស់ប្រហែលជា ១ ម៉ោងទៅ ១ ម៉ោងកន្លះ ទើបពន្លត់ភ្លើង និងចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូលទុកជាការស្រេច៕
២- ចាក់គ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូលក្នុងឆ្នាំង ហើយស្ងោរទាល់តែទឹកពុះ ទើបបន្ថយភ្លើងបន្តិច ហើយរម្ងាស់ប្រហែលជា ១ ម៉ោងទៅ ១ ម៉ោងកន្លះ ទើបពន្លត់ភ្លើង និងចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូលទុកជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment