ភ្លាមឹកក្លាស្សេ
គ្រឿងផ្សំ
មឹកស្រស់ ៥០ ក្រាម, ប៉េងប៉ោះផ្លែតូចៗ ២៥ ក្រាម, ខ្ទឹមបារាំង ១ ភាគ ៤ ចំណិត, ដើមខ្ទឹម ១ ដើម ខ្ញី ២ បន្ទះ, ខ្ទឹមស ២ កំពឹស, ម្ទេសទុំ ១ ផ្លែ។
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ទឹកក្រូចឆ្មារ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងម្សៅស៊ុបខ្នរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ។
វិធីធ្វើ
១.មឹកស្រស់លាងទឹកឲ្យស្អាត ហើយហាន់ជាចម្រៀកវែងៗ ព្រមទាំងឆូតជាកង់ៗទៀតផង។ បន្ទាប់មកទៀត ត្រូវស្ងោរឲ្យឆ្អិន រួចហើយស្រង់ចេញ និង យកទៅក្លាស្សេទឹកកកទុកប្រើការ។
២.ផ្លែប៉េងប៉ោះហាន់ជាកង់ៗ, ខ្ទឹមបារាំងហាន់ជាចម្រៀកៗ, ដើមខ្ទឹម, ខ្ញី, ខ្ទឹមស និងម្ទេសទុំចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ដ្ឋទុកប្រើការ។
៣.ត្រូវលាយគ្រឿងផ្សំ និង គ្រឿងផ្សំរសជាតិច្របល់ចូលគ្នា និង ដួសដាក់ក្នុងចានទាបទុកជាការស្រេច៕
២.ផ្លែប៉េងប៉ោះហាន់ជាកង់ៗ, ខ្ទឹមបារាំងហាន់ជាចម្រៀកៗ, ដើមខ្ទឹម, ខ្ញី, ខ្ទឹមស និងម្ទេសទុំចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ដ្ឋទុកប្រើការ។
៣.ត្រូវលាយគ្រឿងផ្សំ និង គ្រឿងផ្សំរសជាតិច្របល់ចូលគ្នា និង ដួសដាក់ក្នុងចានទាបទុកជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment