តុមយុំាបង្គា
គ្រឿងផ្សំ
បង្កា ៤០០ ក្រាម , ផ្សិតចំបើង ១៥០ ក្រាម, ប៉េងប៉ោះទុំ ១ ផ្លែង។
គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (១)
ខ្ទឹមស ១៥ ក្រាម, ខ្ញី ៣ បន្ទះ, ទឹក ៤ ចានចង្កឹះ, ខ្ទឹមក្រហម ២ កំពឹស, គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ គល់។
គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (២)
ម្ទេសប្លោកទុំ ១ ផ្លែ, ម្ទេសបូកគោ ១ ផ្លែ, ដើមខ្ទឹម ១ ដើម និងស្លឹកក្រូចសើច ៥ សន្លឹក។
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
ទឹកបង្គាហឹរ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកម្ទេស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ទឹកក្រូចឆ្មារ ១ ភាគ ៤កែវ, ទឹកត្រីកន្លះកែវ, ស្ករកន្លះស្លាបព្រាបាយ និងដុំស៊ុបខ្នរ ១ដុំ។
វិធីធ្វើ
១- បកសម្បកបង្គា និងឆូតខ្នងយកសរសៃចេញឲ្យស្អាត, ហាន់ប៉េងប៉ោះជាដុំៗ, ពុះផ្សិតចំបើងជាពីរ (បើក្រពុំធំ)។
២- ចាក់គ្រឿងបន្ថែម (១) ចូលក្នុងឆ្នាំង និងស្ងោរឲ្យពុះរួចហើយចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូលស្ងោររម្ងាស់បន្តិច ទើបជាចុងក្រោយចាក់គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (២) ចូលទុកជាការស្រេច៕
២- ចាក់គ្រឿងបន្ថែម (១) ចូលក្នុងឆ្នាំង និងស្ងោរឲ្យពុះរួចហើយចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូលស្ងោររម្ងាស់បន្តិច ទើបជាចុងក្រោយចាក់គ្រឿងផ្សំបន្ថែម (២) ចូលទុកជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment